Papas no Mamas Otsikkokuva

Pappojen filosofia


Pääsivulle Pappojen filosofia Mitä ihmeen Pappoja? Keikat Pappojen Pappa Haluatko Papaksi?Yhteystiedot Äänitenäytteitä Äänitteitä

PnM picture 1

Pappojen filosofia
Mikä pappoja yhdistää? Meitä yhdistää rakkaus laulamiseen, elämärohkeutta tuova hengellinen suuntautuneisuus ja pappamainen tapa suhtautua asioihin.

Meillä on kaksi arvoa ylitse muiden:
- taidon on syytä kehittyä
- yhdessäolon on syytä olla hauskaa

Sääntönä on, että jos homma alkaa kunnolla tökkiä, olet ottanut itsesi liian tosissaan.

Ilmapiiri on avoin ja innostava, meininki rentoa, huuli lentää. Ja kun Juhan käsi nousee, olemme sillä sekunnilla kurinalainen lauluyhtye.

Tarvitsemme toisiamme. Jotenkin saamme toisemme tekemään parhaansa, ylittämään itsensä. Eikä tässä touhussa kartu pelkästään laulutaito, kai tässä kasvaa myös ihmisenä. Olisi niin helppo alistua keskinkertaisuuteen, mutta kun asenne ei anna periksi. Itsekuria se on, nöyryyttä, sisua ja sitoutumista.

Yhteen laulaminen on tiimiharrastus, puhdistava kokemus. Soi paremmin kuin jääkiekko tai koriskatsomo. Et voi bluffata. Et voi olla mukana puolella sielulla. Olet mukana joko kokonaan tai et ollenkaan. Koko tietoisuus on keskitetty laulamiseen. Elämys se on. Tosin emme ole aina niin varmoja, onko se tanakampi elämys yleisölle vai meille itsellemme.

Äänissä laulamisesta on joskus sanottu, että se uppoaa suoraan niin laulajan kuin kuulijankin tunnetasoon. Siinä on monitasoista harmoniaa, täsmällisyyttä ja se yksinkertaisesti kuulostaa hyvältä. Pieni laulu, säkeistö, rivi, sana. Se voi jäädä soimaan viikkokausiksi. Se voi jopa muuttaa elämäsi.

Ei sitä voi puhki selittää. Kuunnelkaa itse!

Terveisin
Papat

 

"Ylläkerrasta muistutettiin: Pappa se on Papallakin."